In 2002 zijn wij, Dick en Margriet van de Lagemaat, een zorgboerderij gestart. Op onze boerderij bevinden zich 400 vleesvarkens, 80 melkkoeien en 50 kalveren/jongvee. Op onze zorgboerderij worden wij geholpen door een aantal hulpboeren en boerinnen. Dit zijn mensen die ver van de arbeidsmarkt staan of willen re-integreren of komen voor zinvolle dagbesteding (alle leeftijden).

Het werken op onze boerderij en met de dieren geeft de mensen structuur, rust, ontspanning en gevoel van waardering, waardoor ze meer energie en zelfvertrouwen krijgen. Door de mix van mensen die bij ons op de boerderij komen ontstaat er een prettige werksfeer waarbij iedereen elkaar respecteert en accepteert en er plezier aan beleeft.

Onze boerderij bestaat uit een grote woonkeuken waar we ’s morgens om half 9 eerst een kop koffie drinken. Na de koffie worden de taken verdeeld. De dieren moeten gevoerd worden. Om half 11 gaan we weer een bakkie doen en dan worden er weer nieuwtjes uitgewisseld en bespreken we wat we gaan doen. Elke dag hebben we deze structuur.

Er is altijd genoeg te doen. Er is een boomgaard en een moestuin en een waar we bij mooi weer vaak bezig zijn om te planten en onkruid te wieden. De stallen moeten schoon gehouden worden en het erf wordt geveegd. Ook de dieren moeten goed verzorgd worden en hier zorgen we dan ook met z’n allen voor. Bij minder mooi weer zijn er ook altijd huishoudelijke klusjes die gedaan kunnen worden, zoals het bereiden van een maaltijd en het vouwen van de was. Om half 1 eten we met z’n allen in de woonkeuken en is er tijd voor een gezellig babbeltje. Na het eten verdelen we nog een keer de taken waarbij we ook per seizoen kijken wat geschikt is om te doen.

Sinds kort hebben we een nieuwe werkplaats waar we tal van activiteiten uitvoeren, zoals schilderen, schuren, lassen en allerlei activiteiten die met houtbewerking te maken hebben. Een gezellige ruimte waarbij ook een keukenblok en een haardkachel aanwezig is. Kortom, bij ons op de zorgboerderij is er voor elk wat wils!

Onze zorgboerderij is aangesloten bij Coöperatie Boer en Zorg. Daarom leveren wij zowel PGB als Zorg in Natura. Ook zijn we aangesloten bij vereniging BEZIG. Dat staat voor Boer en Zorg in Gelderland.

Erkend leerbedrijf

De zorgboerderij is aangesloten bij de vereniging BEZIG en dus AWBZ erkend en wordt gefinancieerd door pgb. Ook is de boerderij een erkend leerbedrijf met de keurmerken Aeqor(reg.nr.22523) en Calibris. Sinds 2012 is aangesloten bij de landelijke klachten commissie van landbouw en zorg.

Stats & tagszorgboerderij rust boerderij kinderen jeugd renswoude

Overige informatie

Productcategorie

Lid van een brancheorganisatie? Nee

Beoordelingen

Ratings & Reviews

No reviews yet. Be the first to write one!

Write a Review