Bij Pure Coverz vind je biologisch katoenen woon- en huishoudtextiel, stoffen, fournituren en naaigaren. Voor heerlijk zacht beddengoed, badtextiel, keukentextiel, tafellinnen, kussenhoesjes en tassen, ben je bij ons aan het goede adres. Daarnaast hebben we een ruime collectie biologisch katoenen stoffen, fournituren en naaigaren. Alle textiel is biologisch geproduceerd volgens het EKO/GOTS keurmerk, en bij voorkeur ook Fair Trade.

De biologische katoen in ons assortiment is geproduceerd zonder pesticiden, bleekmiddelen, giftige verfstoffen en andere milieuvervuilende middelen. Dit is veilig voor je eigen lichaam, maar ook voor de katoenboeren en arbeiders die eraan hebben gewerkt. Vaak wordt nog gedacht dat dit alleen maar kan in saaie natureltinten van een matige kwaliteit. Niets is minder waar. Tegenwoordig is er een ruim assortiment biologische katoen, gemaakt van de beste kwaliteit katoen die heerlijk aanvoelt. Verkrijgbaar in de mooiste kleuren en dessins, voor iedereen wat wils.

Meer info: www.purecoverz.nl

Groothandel
Tevens zijn we groothandel voor de biologisch katoenen stoffen van de Amerikaanse merken Harmony Art en Daisy Janie. Bedrijven kunnen hiervoor terecht bij Pure Fabricz.

Meer info: www.purefabricz.com
Biologische katoen: een logische keuzeKatoen is een hele fijne en comfortabele stof, die voor enorm veel doeleinden kan worden gebruikt. Dé reden waarom katoen zo populair is en dus één van de meest gebruikte stoffen ter wereld. Maar helaas wordt er bij de productie van katoen ook de meeste pesticiden en kunstmest gebruikt. Hierdoor verarmt de grond waarop de katoen verbouwd wordt en zijn het volgende jaar nog meer van deze middelen nodig. Een vicieuze cirkel dus. Daarnaast moeten katoenboeren te midden van deze middelen hun werk doen. Geen gezonde zaak en zeker geen arbeidsomstandigheden die ook maar in de buurt van onze arbowetten komen. Ook bij de verdere verwerking van katoen worden veel middelen gebruikt die erg slecht zijn voor het milieu, zoals bleekmiddelen, giftige verfstoffen en formaldehyde. Deze stoffen zijn niet alleen funest voor het milieu. Dagelijks gebruik je ongemerkt de hele dag door katoen; het shirtje wat je draagt, de handdoek waarmee je je afdroogt, het beddengoed waaronder je slaapt. En komt je lichaam dus in direct contact met restanten van deze stoffen, die allergische reacties kunnen veroorzaken.Alles bij elkaar lijkt het misschien verstandiger om katoen dan maar links te laten liggen, maar gelukkig wordt er tegenwoordig steeds meer biologische katoen verbouwd. Voor deze katoen worden geen pesticiden en kunstmest gebruikt, maar maakt men gebruik van wisselteelt waardoor de grond gezond en in balans blijft. Maar hier blijft het niet bij, ook bij de verdere verwerking gebruikt men veilige alternatieven, die zo min mogelijk negatief effect op mens en milieu hebben. En naast dat de katoenboeren in een gezondere omgeving kunnen werken, wordt er ook een betere prijs voor hun katoen gegeven, zodat ook zij een beter bestaan kunnen opbouwen.

Stats & tags


Broek op Langedijk, Noord-Holland, Netherlands
badjas, badtextiel, beddengoed, biologisch, biologisch katoen, dekbedovertrek, fournituren, handdoek, katoen, keukentextiel, kussen, linnen, naaigaren, stoffen, tassen, textiel, theedoek

Beoordelingen

Ratings & Reviews

No reviews yet. Be the first to write one!

Write a Review